• Åldersgräns förare
    Ingen
  • Licenskrav:
    Inte i dagsläget, det kan dock bli aktuellt i vissa tävlingar.
  • Officiell sportgren:
    Sedan 2007

Virtuell-01

Virtuell-02

Virtuell-03

Vill du veta mer?

Ladda hem produktblad

Tävla bakom dataskärmen

Datorer eller spelmaskiner, det har ingen betydelse. Att träna eller att tävla är också upp till var och en. Dessutom är Virtuell bilsport grenen där man kan vara ensam utövare, eller flera. Platsen avgörs också av datorns eller spelmaskinens placering, så utövaren behöver inte sitta fysiskt i något fordon eller på någon bana. Det är fordonen i spelet och där de körs som räknas. Spel som liknar Rally och Racing dominerar. Ofta är spelen så bra att både banan och bilen upplevs som mycket autentisk. Många aktiva elitförare tränar in en ny bana genom att köra den virtuellt, om och om igen.

Virtuell Bilsport är ändå grenen där vem som helst kan delta, och till och med spela bara mot sig själv. Ännu så länge finns inget licenskrav för att få delta i tävlingsverksamheten och en del traditionella klubbar har spelmaskiner i någon form.

Grenen finns ofta representerad på mässor och utställningar eftersom den alltid lockar många att prova och att titta på. Hemma till vardags går det bra att koppla upp sig mot Internet och spela med andra, eller att göra det tillsammans i klubblokalen. Eller alldeles ensam om man så vill.

Virtuell-04

Virtuell-05

Har ni frågor eller funderingar och vill börja arbeta med Virtuell Bilsport, kontakta utskottet för Virtuell Bilsport.