• Åldersgräns standardbil
  Från det år du fyller 14 år.
 • Åldersgräns formelbil:
  Från det år du fyller 14 år.
 • Licenskrav:
  Ja, och i den ingår en försäkring.
 • SM-status:
  Ja, både för formel- och standardbilar.
 • Stora banor:
  Anderstorp, Knutstorp, Falkenberg, Sturup, Mantorp, Karlskoga.
 • Under byggnad:
  Gotland Ring, bana av internationell klass

Racing-01

Racing-02

Vill du veta mer?

Ladda hem produktblad

Precision och höga farter

Svensk kungaklass i Racing, STCC, är en stor publikmagnet med över 10 000 besökare på varje deltävling. Ytterligare hundratusentals ser fighterna från de olika asfaltsbanorna på TV.

I Racing handlar det uteslutande om ombyggda specialfordon, även om en del till det yttre har kvar karaktären av standardbil. I de så kallade formelklasserna saknar bilarna både tak och skärmar. Här är Formel 1 det absolut vassaste och Sverige har stolta traditioner att försvara och glädjande nog är unga talanger på väg dit! Racing kännetecknas av hög acceleration, bra viktfördelning och god väghållning. I elitskiktet används datalogging där bromspunkter, bensinåtgång, motordata och mycket, mycket mer registreras och tas ut i en dator, allt för att jaga ännu en hundradel.

Populärt på breddnivå är långlopp, där samma bil körs i flera timmar fast med olika förare. En och annan förverkligar drömmen om en start i klassiska 24-timmars på LeMans för sportvagnar. För eliten lockar de utländska banorna. Svenska förare har under årens lopp vunnit mästerskap i Formel Ford, Formel 3000, Cart, Indy 500, BTCC och tyska DTM.

Racing-03

Sök mer information på www.sbf.se och följande länkar:
www.hyllingems.se www.svedalamotorklubb.se www.falkenbergsmotorklubb.nu www.arc.nu www.mkscandia.se www.karlskogamotorstadion.com www.stcc.se www.sskracing.com www.mscc.se www.rhkswe.org www.motorevents.com www.ercup.se www.msls.info www.nshc.nu www.bmcmotorsport.com www.highcoastracing.com www.spvm.se