Dragracing

 • 23 april, 2014

  Årets första Test&Tune i Lindesberg 26-27 april

  Då var det dags för årets första Test&Tune på Linde Raceway.

  Lennart Holm, SHRA Lindesberg, berättar att det kommer att bli en helg fylld av uppkörningar för Dragracinglicenser samt massor av testrepor, och självklart så kommer solen att skina från en klarblå himmel över den otroligt fina strippen i Lindesberg.

  Läs mer »

 • 16 december, 2013

  Svenska Bilsportsförbundets Teknikerkurs Dragracing

  SBF Besiktningskurs MERS

  I början av december arrangerade Svenska Bilsportsförbundets dragracingutskott en utbildningskurs för licensierade tekniker inom dragracing.
  Den första av många, hoppades både deltagarna, arrangören och ME Racing Service AB på.
  Kursen var delvis förlagd till Borlänge och ME Racing Service AB med Lars-Göran och Mats Eriksson som föreläsare av de nya Docol Tubes R8 som kommit ut på [...]

  Läs mer »

 • 2 april, 2013

  Unik Svensk satsning på Europeisk dragracing

  Lindbergs

  Jonnie Lindberg (tv) och Johan Lindberg (th) köpte i slutet av mars i år Frank Manzos (mitten) Funny Car efter att tävlingen Gatornationals i USA avslutats. Frank Manzo är veteran i sammanhanget och av de mest framgångsrika förarna i USAs dragracinghistoria. Bil nummer två i teamet kommer från Brian Thiels. Den har bara gått ett fåtal tävlingar och har uppdaterats med den senaste tekniken.

  Läs mer »

 • 18 januari, 2013

  Dragracing JSM och SM 2013

  DR_f

  Den stora nyheten i år är att Sundsvall Raceway kommer att köra alla mästerskapsklasser under sin tävlingshelg NHK Festivals den 19-21 juli.

  Läs mer »

 • 17 oktober, 2012

  Adam Flamholc ligger på en fjärde plats inför Dragracing finaltävlingen i ADRL serien i USA

  Flamholc-team

  Adam valde att uppfylla en dröm under 2012. Teamet flyttade över tävlingsverksamheten och Pro Modified Chevrolet Camaro från Sverige/Europa till USA för att delta i en av de nationell Dragracing serierna i USA. Teamet valde att stå över den Europeiska FIA Mästerskapsserien under 2012, det har vi inte ångrat säger Adam

  Läs mer »

 • 16 oktober, 2012

  Aros Swap Meet i Västerås – dragracemarknaden som växer!

  Varje år, ungefär vid samma tidpunkt så sker det i Västerås alldeles intill Johannisbergs flygfält, då anordnar SMF Västerås den årliga dragracemarknaden.

  Läs mer »

 • 9 oktober, 2012

  Kursledarutbildning Dragracing 2012

  I helgen så samlades tio av landets alla Kursledare i Dragracing på Arlanda stad och fick råd i sin roll som utbildare.

  Läs mer »

 • 2 oktober, 2012

  Uffe Edwardsson Svensk Mästare trots regn

  510

  Stock – Super Stock föraren Uffe Edwardsson, Kungsör som kör för SHRA Eskilstuna blev Svensk Mästare i Dragracing för klassen Stock – Super Stock där otrimmade standardbilar möts på strippen (dragracing banor 201 eller 402 meter) när Tierp Arena arrangerade SM finalen i Race and Rock – Sweden Finals 28-29 september.

  Läs mer »

 • 1 oktober, 2012

  Svenska Mästare i Dragracing korade på Tierp Arena

  MatildaSjostromAndersson_SM2012_LP540

  Tierp Arena stod som värd för den sista deltävlingen Dragracing SM. SM körs i klasserna Junior Dragster, Stock Super Stock, Competition Eliminator och Pro Modified

  Läs mer »

 • 28 september, 2012

  SM final i Dragracing 2012 Race & Rock arrangeras på Tierp Arena den 28-29 september

  Swedish Automobile Sport Federation Dragracing Chamionship flag

  Det är ett stort startfällt som kommer att kämpa om årets SM Titlar inom Dragracing. I klassen Pro Modified är Johan Lindberg Upplands Väsby i ledning med 264 poäng och FIA Europa Mästaren för i år Michael Gullqvist ligger på andra plats med 248 poäng. Nicklas Andersson från Hudiksvall som är på tredjeplatsen kommer att ge grabbarna som ligger i ledning en hård match på banan under lördagen.

  Läs mer »