SM-veckan

SM-veckan

SM-veckan äger rum vecka 5  i Örebro. Bilsporten kommer vara representerad med fyra grenar, radiostyrd bilsport, is racing sprint, bilorientering och rallysprint vinter. Rallysprint har varit med alla gånger som bilsporten funnits med på SM-veckan programmet.
SM-Veckan – avgörandets ögonblick
SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) och Sveriges Television (SVT) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige. SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 69 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar).

Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

Svenska Bilsportförbundet i SM-veckan
Svenska Bilsportförbundet deltog under SM-veckan Vinter 2013 i Falun för första gången med Rally-SM Sprint Vinter. I Halmstad sommaren 13 var det dags igen med Rally-SM Sprint Sommar. Och under 2014 är det klart med Rallysprint och rallycross. Till sommarens SM-vecka 14 i Borås planeras det för ny sprint och för SM i backe. Svenske bilsport ser även möjligheter att utveckla SM-veckan med flera sportgrenar i framtida SM-veckor.

Mer info om SM-veckan:
www.smveckan.se
svt.se/smveckan
www.facebook.com/smveckan
www.twitter.com/smveckan
www.youtube.com/smveckan