Livesändning SBF Play

SBFPLAY.se är bilsportens egen TV-kanal. Här finns möjligheten att sända bilsporttävlingar live, lägga upp sammandrag med mera.

Varje vecka läggs en blogg ut klockan 19.00 på tisdagar med programledare Christian Holmudd och i sista tisdagen varje månad sänds ett magasin klockan 19.00.

I augusti 2011 startade Svenska Bilsportförbundet en egen plattform för webb-tv. Efter testsändningar med live-tv har SBF Play redan visat sig vara en potentiell tittarsuccé. SBF Play når man via Bilsportförbundets webbplats eller direkt via www.sbfplay.se och här kan man titta på klipp från de flesta av förbundets olika sportgrenar.

Vi kan sända från alla typer av evenemang. Det som behövs är en internetuppkoppling, kamera och en dator/sändbox. Har klubben eller arrangören inte det själva finns det olika produktionsbolag att hyra in eller så finns det möjlighet att hyra utrustning av SBF.
Arbetet med SBF Play ska fungera som ett komplement till de vanliga tv-sändningarna. På SBF Play kan man sända live eller eftersända till en betydligt lägre kostnad än vad en traditionell TV-produktion kostar och här kan förbundets alla olika grenar och serier få utrymme. I takt med att SBF Play utvecklas kommer även annonsmöjligheterna att öka. Det kommer alltid att finnas centrala annonsörer, men klubben och arrangören kommer även att kunna visa upp sina egna samarbetspartners.
Vi kan nu även erbjuda såväl enskilda förare/team som tävlingar, mästerskap/serier och sportgrenar en helt egen Playkanal som kopplas till huvudkanalen SBF Play. Denna underkanal kan nås via SBF Play eller direkt via egen adress och visas som en egen sida.
För att genomföra en sändning på SBF Play behövs följande saker:
En kamera, en dator utrustad med programvara för livesändning eller en sändbox, ett modem eller annan Internetuppkoppling och tillgång till plattformen SBF Play för att visa sändningen på.

Sändningen kan i efterhand läggas upp som statiskt fil på SBF Play.

Klubben/arrangören kan finansiera sändningen via reklam på SBF Play
Klubben erhåller en så kallade ”billboard” innan sändningen startar. Billboarden får vara c:a 3 sek lång och här kan ni exponera en sponsor/er. Förbundet har alltid en reklamslinga innan sändningen startar. Ett annat sätt att finansiera sändningen är att sälja reklamplatser i tv-bilden. Dvs. ni sätter upp reklamskyltar för era sponsorer där kameran/orna filmar.
Vill ni sända ert evenemang följer här lite information:

Kostnad plattform
SM, RM och större tävlingar (ex. festivaler, flerdagarstävlingar, jippoarrangemang mm)     Dag 1. 4000:- Följande dagar 1500:-
Radiosändning Dag 1. 2500:-  Följande dagar 1000:-

Övriga tävlingar  Dag 1. 1200:- Följande dagar 700:-
Radiosändning  Dag 1. 1000:-  Följande dagar 500:-

Kostnad egen underkanal 3500:-/år
Samtliga priser exklusive mervärdesskatt.

Länkar till information och priser om olika produktionsbolag
Webbmediahuset

Digital Video Design

EventRadion.se

Kontakt

Sören Emmervall, 070-626 33 15, soren.emmervall@sbf.se