Anecto Racing minnesfond

anecto-fond

Anecto Racing Minnesfond grundades 2002 för att hedra och bära minnet av de nio medlemmarna i kartteamet Anecto Racing som på hemväg från en karttävling i Parma omkom i flygolyckan i Milano den 8 oktober 2001.

De omkomna är teamets grundare och ägare Christer Forsman och sonen Robin, Jan Karjaluoto och sonen Alexander, Bert–Arne Karlsson och sonen Daniel samt Kurt–Åke Larsson, Pär Eriksson och Robert Essebro.

Fonden grundades av Anette Forsman, maka till Christer och mor till Robin, med syfte att ekonomiskt stimulera svenska racingtalanger och med en uttalad målsättning att bidra till att få en svensk förare hela vägen till Formel 1.

Fonden kommer årligen att till stipendiat utse den sökande som bäst främjar fondens syfte och målsättning med sin ambition, talang och uppförande. Stipendiaten utses av en arbetsgrupp bestående av Anette Forsman, Rickard Rydell m.fl.

Fonden som ägs och förvaltas av Svenska Bilsportförbundet tar tacksamt emot nya donationer från de som i fondens anda önskar stödja motorsporten.

Nya medel insätts på Svenska Bilsportförbundets BG 5883-4565.
Märk talongen med ”Anecto Racing Minnesfond”.

Listan över tidigare stipendiater finner du här.

Ansökan Anecto Racing Stipendium – PDF