• 13 mars, 2015

  Premiär av årets F1-säsong och Viasat hårdbevakar hela serien

  ScreenHunter_168 Mar. 13 13.41
  När F1 säsongen startar för året gör Viasat Motor/HD en storsatsning. Starten för säsongen går i Australien, och tillsammans med Viaplay sänder kanalen samtliga race, kval och träningar under 2015. Och med hjälp av exklusiva extrakanaler ges dessutom chansen att komma ännu närmare världens bästa racingserie.

  Men redan innan ett enda tävlingsvarv körts så har dramatiken inletts. Sauber förlorade en rättslig tvist mot före detta föraren Giedo van der Garde, vilket i teorin skulle ge denne rätt att köra för teamet redan i helgens premiär, i Australien, på Marcus Ericssons eller Felipe Nasrs bekostnad.

  På grund av ”seatgate”  fick Ericsson inte köra under den första träningen i Melbourne. När väl svensken skulle köra andra träningen fick han problem med bilen och tvingades avbryta. Tredje träningen  körs natten till lördag.

  Mercedes Lewis Hamilton är regerande världsmästare, men Viasat Motors expert Eje Elgh tippar att hans teamkamrat, tysken Nico Rosberg petar ned honom från tronen 2015.

  – Hamilton är den snabbare av de två, men att vinna ett VM i Formel 1 handlar inte enbart om att köra bil snabbt, utan även hantera allt runt omkring. Jag är imponerad av Hamiltons sätt att komma tillbaka under fjolåret. Frågan är om han är lika stark i år, och hur mycket lärde sig Rosberg?

  Elgh får däremot mothugg från Saubers team manager, Beat Zehnder:

  – Mercedes vinner, men enligt mig har Lewis den ultimata killerinstinkten vilket krävs för att bli mästare.

  Dock ställer sig Zehnder bakom Elghs tips som placerar Ericsson som tia i VM-sammandraget.

  – Vi måste vara realistiska när vi slåss med team som Mercedes, Ferrari och Red Bull, men jag är ganska säker på att vi kommer att ta poäng till och från, säger Zehnder.

  Och Ericsson var på förhand hoppfull:

  – Det är alltid ovisst, men det ska bli superkul att komma till Melbourne och se var man står. Jag har haft en perfekt vinter och sett till att jag är 100 procent förberedd.

  Följ Ericssons framfart på Viasat Motor/HD och Viaplay Race, som direktsänder samtliga race, kval och träningar. Viasat och Viaplay erbjuder dessutom upp till fem extrakanaler där man kan komma ännu närmare dramatiken med hjälp av livekameror inifrån bilarna, från depå och startgrid.

  På viasatsmotor.se kan man dessutom ta del av exklusiva F1-magasin under GP-helgerna.

  På samma webbplats hittar man även Formel 1-podden där Janne Blomqvist i år får sällskap av en ny ”sidekick” i form av racingprofilen Rickard Rydell.

  Sändningstider

  Fredag 13 mars:

  03.55, Viasat Motor/HD, Viaplay: Träning 3

  Lördag 14 mars:

  06.45, Viasat Motor/HD, TV10, Viaplay: Kval

  Söndag 15 mars:

  05.15, Viasat Motor HD, Viaplay: Race

  19.00, TV10: Highlights

  Programledare/reporter: Frida Nordstrand.

  Kommentatorer: Janne Blomqvist och Eje Elgh.

  Expert: Rickard Rydell.

  Kvalen direktsänds även på TV10, som dessutom sänder sammandrag av samtliga race.

  Viasats Extra-kanaler finns tillgängliga för kunder med Viasat som operatör.

  För bilder och ytterligare information se Viasats presshemsida: http://se.press.viasat.tv

  Artikeln publicerad 13 mars, 2015 av Sören Emmervall