• 13 mars, 2015

  Lukas Walfridson och Helmia Motorsport kör RallyX 2015

  l
  Lukas Walfridson kommer tillsammans med Helmia Motorsport att köra RallyX under årets säsong. 21-åringen från Sunne, som, gjorde Supercardebut i EM under fjolåret, kommer nu hem till Sverige för att satsa på RallyX.

  Helmia Motorsport har mångårig rutin från motorsporten och tidigare var det Lukas farbror Stig-Olov ”Stecka” Walfridson som rattade den Renault Clio Lukas körde 2014. Bilen har uppdaterats en hel del under vintern för att passa Lukas körstil bättre. Helmia Motorsport kan garantera en start i de två första deltävlingarna i RallyX, men ambitionen är att fullfölja hela mästerskapet med Lukas.

  Satsningen på hemmaplan kommer drivas parallellt med en satsning i EM där Lukas ska köra systerbilen till den han åker med i RallyX. Walfridson kommer till RallyX efter en debutsäsong i Europa där han slutade på en elfteplats. Ett läroår inför det som komma skall med RallyX och EM på kalendern för 2015.

  Artikeln publicerad 13 mars, 2015 av Sören Emmervall