• 6 mars, 2015

  Jimmy Eriksson fortsätter i GP3 med Koiranen GP

  Jimmy Erikssongp3
  Jimmy Eriksson är klar för en tredje säsong i formelbilsmästerskapet GP3 Series, en av supportklasserna till Formel 1. 23-årige Eriksson – som ingår i det svenska racinglandslaget – vann två race, tog sig upp på pallen fem gånger och slutade fyra totalt i GP3 Series under 2014, och förlänger nu sitt kontrakt med det finska teamet Koiranen GP över ytterligare en säsong.

  Erikssons teamkamrater hos Koiranen GP blir 2013 års Formel Renault NEC-mästare Matt Parry från Storbritannien, samt kinesiske Adderly Fong.
  - Jag trivdes väldigt bra hos Koiranen GP förra säsongen, och jag är glad att få fortsätta jobba tillsammans med dem även i år, säger Jimmy Eriksson och fortsätter.
  - Vi vann två race ihop i fjol och visade att vi hade farten som krävdes för att slåss allra längst fram i fältet. Tyvärr hade vi en hel del oflyt under den andra halvan av säsongen och föll ur kampen om titeln, men det gör bara min revanschlust ännu större i år. Både min och teamets målsättning är att vinna mästerskapet, och även om det naturligtvis blir allt annat än enkelt tror jag att vi har minst lika goda möjligheter som någon annan. Jag är enormt laddad och beredd att göra allt som krävs.

  GP3 Series är ett av juniorracingvärldens allra hårdaste formelbilsmästerskap; ett mästerskap som tidigare vunnits av numera etablerade Formel 1-förare som Valtteri Bottas och Daniil Kvyat.

  GP3-säsongen 2015 utgörs av totalt 18 race fördelade över nio deltävlingar, som samtliga avgörs ihop med Formel 1. Premiären äger rum i samband med Spaniens Grand Prix i Barcelona den 8-10 maj. Innan dess väntar totalt sex officiella testdagar – två i Portugal, och fyra i Spanien – under mars och april månad.

  Artikeln publicerad 6 mars, 2015 av Sören Emmervall